Wijnbeschrijving - Proefnotities

86. Dom de Brizé Cuvée "Clos Médecin" 2016 H
  Vorige pagina       Pagina Printen  
Klik hier voor extra informatie

86. Rood Cuvée Clos Médecin Anjou – Villages 2007 Domaine de Brizé

Regio en de bodem:
Domaine de Brizé is sinds 1755 een familiebedrijf wat zich bezig houdt met de productie van Loirewijnen. In 1989 wordt het door Luc Delhumeau en Line Vazel – Delhumeau, beide Oenologue, op moderne wijze opnieuw opgezet. Dit betekent dat men een studie aan een hogeschool heeft afgerond wat een vervolgopleiding is op de opleiding tot wijnproducent, waarbij men leert een wijn op basis van de chemie een optimale samenstelling te laten krijgen, alsmede op basis van de veroudering op eiken houten vaten en rijping op de fles. Vanaf 2000 is de bedrijfsvoering volledig biodynamisch en als zodanig door de organisatie TERRA VITIS gecertificeerd.
Met zoveel traditie, kennis en bevlogenheid in dit familiebedrijf zal het niet verbazen dat men hier jaar na jaar een zeer hoge kwaliteit in hun wijnen weet te realiseren met respect voor het milieu en oog voor duurzaamheid.

Druivenrassen:
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon.

Wijnbereiding:
De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt 40 jaar. De oogst wordt geheel met de hand geplukt waarbij men kistjes met gaten in de bodem gebruikt. Het sap dat uit de gekneusde druiven loopt kan en oxideert kan nu weglopen en doet dus niet mee aan de vinificatie. De gisting vindt per druivenras, dus gescheiden plaats. Door tijdens de gisting de temperatuur zo laag mogelijk te houden wordt het maximum aan aroma en smaken voor de jonge wijn behouden. Zo verkrijgt men een romige fruitige wijn, stevig en vol van karakter en die ook jong gedronken kan worden. Circa 15 maanden na het oogsten wordt de wijn op het domaine gebotteld.

Bewaarpotentieel:
5 - 7 jaar.

Proefnotities:
Een vol, stevig en bovenal fruitig karakter. Naast zwart bosfruit ook kersen en tonen van kruidigheid. Stevig en toch goed toegankelijk, met een mooie geconcentreerde lange afdronk van opnieuw kersen en zwart bosfruit.

Schenktemperatuur:
16 tot 18 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Rundvlees gebakken of gegrild, wild, eendgerechten, bij de barbecue.

Afname 1-11 flessen: €8,18 (inclusief btw: €9,90)
Afname 12 flessen of meer: €7,50 (inc btw: €9,08)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!