Wijnbeschrijving - Proefnotities

85. Dom de Brizé Cuvée Anjou Gamay 2016
  Vorige pagina       Pagina Printen  
Klik hier voor extra informatie

85. Rood Cuvée Anjou Gamay 2009
Domaine de Brizé

Regio en de bodem:
Domaine de Brizé is sinds 1755 een familiebedrijf wat zich bezig houdt met de productie van Loirewijnen. In 1989 wordt het door Luc Delhumeau en Line Vazel – Delhumeau, beide Oenologue, op moderne wijze opnieuw opgezet. Dit betekent dat men een studie aan een hogeschool heeft afgerond wat een vervolgopleiding is op de opleiding tot wijnproducent, waarbij men leert een wijn op basis van de chemie een optimale samenstelling te laten krijgen, alsmede op basis van de veroudering op eiken houten vaten en rijping op de fles. Vanaf 2000 is de bedrijfsvoering volledig biodynamisch en als zodanig door de organisatie TERRA VITIS gecertificeerd.
Met zoveel traditie, kennis en bevlogenheid in dit familiebedrijf zal het niet verbazen dat men hier jaar na jaar een zeer hoge kwaliteit in hun wijnen weet te realiseren met respect voor het milieu en oog voor duurzaamheid.

Druivenrassen:
Gamay Noir à jus Blanc 100%.

Wijnbereiding:
De oogst wordt gedeeltelijk met de hand geplukt waarbij men kistjes met gaten in de bodem gebruikt. Het sap dat uit de gekneusde druiven loopt kan en oxideert kan nu weglopen en doet dus niet mee aan de vinificatie. De gisting vindt gedeeltelijk plaats langs de methode “Macération Carbonique” en wel voor 12 dagen. Hierdoor wordt het maximum aan aroma en smaken voor de jonge wijn behouden. Het overige volume wordt in 10 dagen op de klassieke manier gevinifieerd. Zo verkrijgt men een romige fruitige wijn, licht van karakter en ook jong gedronken al heerlijk sappig. Circa 9 maanden na het oogsten wordt de wijn op het domaine gebotteld.

Bewaarpotentieel:
3 - 5 jaar.

Proefnotities:
Een zacht en bovenal fruitig karakter. Naast vers zomerfruit, tonen van zwart bosfruit en kersen. Soepel toegankelijk, ook al direct na het op de fles brengen van de jonge wijn. Zwart bosfruit in de afdronk.

Schenktemperatuur:
14 tot 16 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Varkens- of kalfsvlees, gerookt en/of gegrild gevogelte, maaltijdsalades met eend, bij de barbecue, aperitief.

Afname 1-11 flessen: €5,87 (inclusief btw: €7,10)
Afname 12 flessen of meer: €5,38 (inc btw: €6,51)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!