Wijnbeschrijving - Proefnotities

84. Dom de Brizé Cuvée Renaissance 2009 Hout
  Vorige pagina       Pagina Printen  
Klik hier voor extra informatie

84. Sec de Anjou Cuvée Renaissance 2007
Domaine de Brizé

Regio en de bodem:
Domaine de Brizé is sinds 1755 een familiebedrijf wat zich bezig houdt met de productie van Loirewijnen. In 1989 wordt het door Luc Delhumeau en Line Vazel – Delhumeau, beide Oenologue, op moderne wijze opnieuw opgezet. Dit betekent dat men een studie aan een hogeschool heeft afgerond wat een vervolgopleiding is op de opleiding tot wijnproducent, waarbij men leert een wijn op basis van de chemie een optimale samenstelling te laten krijgen, alsmede op basis van de veroudering op eiken houten vaten en rijping op de fles. Vanaf 2000 is de bedrijfsvoering volledig biodynamisch en als zodanig door de organisatie TERRA VITIS gecertificeerd.
Met zoveel traditie, kennis en bevlogenheid in dit familiebedrijf zal het niet verbazen dat men hier jaar na jaar een zeer hoge kwaliteit in hun wijnen weet te realiseren met respect voor het milieu en oog voor duurzaamheid.

Druivenrassen:
Chenin Blanc 100%.

Wijnbereiding:
De pneumatische pers verwerkt de volledig handgeplukte oogst direct bij aankomst in de kelder. De gisting, direct na het persen, vindt op de eiken houten vaten plaats waarin tevens de houtrijping van minimaal 12 maanden plaats heeft. Tijdens deze houtrijping wordt de wijn regelmatig overgestoken. Zo verkrijgt men een intensief contact met het rijpingsdepot waardoor het maximum aan aroma’s en smaak in de wijn behouden blijft. Ook het regelmatig gebruik van een roermechanisme tijdens de houtrijping levert hieraan een aanzienlijke bijdrage. Na beëindiging van de houtrijping gaat de jonge wijn terug in de cuve en blijft daar nog circa 6 maanden rijpen en rusten. Circa 2 jaar na het oogsten wordt de wijn op het domaine gebotteld.

Bewaarpotentieel:
5 - 7 jaar.

Proefnotities:
Een zacht droog karakter met een mix van het krachtige aroma van witte bloemen tonen blank fruit en romige vanille. Mooi fris in de smaken en krachtig, gul mondgevoel komen samen in de balans in de krachtige en lange afdronk.

Schenktemperatuur:
10 tot 12 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Varkens- of kalfsvlees, gerookt en/of gegrild gevogelte, gerookte en/of gegrilde vis zoals paling en zalm, diverse (geiten)kazen.

Afname 1-11 flessen: €11,13 (inclusief btw: €13,47)
Afname 12 flessen of meer: €10,21 (inc btw: €12,35)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!