Wijnbeschrijving - Proefnotities

83. Dom de Brizé Cuvée 2017
  Vorige pagina       Pagina Printen  
Klik hier voor extra informatie

83. Sec de Anjou Cuvée 2009
Domaine de Brizé

Regio en de bodem:
Domaine de Brizé is sinds 1755 een familiebedrijf wat zich bezig houdt met de productie van Loirewijnen. In 1989 wordt het door Luc Delhumeau en Line Vazel – Delhumeau, beide Oenologue, op moderne wijze opnieuw opgezet. Dit betekent dat men een studie aan een hogeschool heeft afgerond wat een vervolgopleiding is op de opleiding tot wijnproducent, waarbij men leert een wijn op basis van de chemie een optimale samenstelling te laten krijgen, alsmede op basis van de veroudering op eiken houten vaten en rijping op de fles. Vanaf 2000 is de bedrijfsvoering volledig biodynamisch en als zodanig door de organisatie TERRA VITIS gecertificeerd.
Met zoveel traditie, kennis en bevlogenheid in dit familiebedrijf zal het niet verbazen dat men hier jaar na jaar een zeer hoge kwaliteit in hun wijnen weet te realiseren met respect voor het milieu en oog voor duurzaamheid.

Druivenrassen:
Chenin Blanc 100%.

Wijnbereiding:
e pneumatische pers verwerkt de oogst direct bij aankomst in de kelder. De eerste gisting, direct na het persen, gebeurt bij zo’n laag mogelijke temperatuur, rond de 5°C. Tijdens de vinificatie wordt de temperatuur gecontroleerd en tussen de 12°C en de 18°C gehouden waardoor opnieuw het maximum aan aroma’s in de wijn behouden blijft. Gedurende de vinificatie wordt het bezinksel dat hierbij ontstaat continu gemengd door middel van een roermechanisme. Hierdoor ontstaat een intensief contact met de jonge wijn en wordt een maximaal aroma en een optimale smaak verkregen. De wijn wordt circa 6 maanden na de oogst op het Domaine gebotteld.

Bewaarpotentieel:
3 jaar.

Proefnotities:
Een mooi zacht droog karakter met een mix van het aroma van witte bloemen tonen blank fruit. Mooi fris in de smaken en zacht mondgevoel komen samen in de balans in de afdronk.

Schenktemperatuur:
10 tot 12 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Zeebanket, schaaldieren, salades, gerookte en/of gegrilde vis zoals paling en zalm, diverse (geiten)kazen, aperitief.

Afname 1-11 flessen: €6,49 (inclusief btw: €7,85)
Afname 12 flessen of meer: €5,95 (inc btw: €7,20)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!