Wijnbeschrijving - Proefnotities

3. Cuvée Prestige "Ch.La Brie" 2015 Hout
  Vorige pagina       Pagina Printen  
Klik hier voor extra informatie

03. Rood Cuvée Prestige 2010
Château La Brie
Bergerac

Regio en de bodem:
De wijngaarden van Château La Brie zijn gelegen op de zuidhellingen van de rivier de Dordogne, 10 km ten zuiden van de stad Bergerac. De wijngaarden beslaan circa 55 ha kalkrijke kleigronden. De gemiddelde leeftijd van de rode druivenstokken is 20 jaar terwijl de witte druivenstokken een gemiddelde leeftijd van 40 jaar hebben.

Château La Brie:
Château La Brie werd in 1984 gestart als ″Lycée Viticole″, vergelijkbaar met een Hoge School voor de Wijnbouw. De wijn wordt op het eigen bedrijf gevinificeerd en gebotteld. 60% van de wijn wordt geëxporteerd naar landen in Noord Europa, 40% blijft binnen Frankrijk waarvan het grootste deel direct, via de aan het bedrijf verbonden boetiek, aan particulieren wordt verkocht.

Druivenrassen:
Merlot 40%, Cabernet Sauvignon 40%, Cabernet Franc 5%, Malbec 15%.

Wijnbereiding:
De vier verschillende druivenrassen die in deze wijn worden verwerkt worden apart van elkaar gevinificeerd. Na beëindiging van dit proces volgt de houtrijping van circa 12 maanden op eiken houten vaten, eveneens per duivensoort. Op basis van de verschillende karakteristieke kenmerken van ieder van deze vier wijnen wordt nu de samenstelling van de “Cuvée Prestige” bepaald.

Bewaarpotentieel:
3 tot 7 jaar.

Proefnotities:
Deze fruitige, robijn rode wijn is gerijpt en vol van smaak met natuurlijk de nuances van houtrijping zoals het aroma van vanille. De ronde tannines geven de wijn een romigheid alsook een mooie combinatie met de smaken van rood bosfruit en kersen. In de afdronk enige tonen van cacao.

Schenktemperatuur:
18 tot 20 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Gebakken en gegrild rund vlees, klein wild, diverse belegen kazen.

Afname 1-11 flessen: €6,23 (inclusief btw: €7,54)
Afname 12 flessen of meer: €5,71 (inc btw: €6,91)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!