Wijnbeschrijving - Proefnotities

1. "Château La Brie" 2016 Cuvée
  Vorige pagina       Pagina Printen  
Klik hier voor extra informatie

01. Sec Cuvée 2011
Château La Brie
Bergerac

Regio en de bodem:
De wijngaarden van Château La Brie zijn gelegen op de zuidhellingen van de rivier de Dordogne, 10 km ten zuiden van de stad Bergerac. De wijngaarden beslaan circa 55 ha kalkrijke kleigronden. De gemiddelde leeftijd van de rode druivenstokken is 20 jaar terwijl de witte druivenstokken een gemiddelde leeftijd van 40 jaar hebben.

Château La Brie:
Château La Brie werd in 1984 gestart als ″Lycée Viticole″, vergelijkbaar met een Hoge School voor de Wijnbouw. De wijn wordt op het eigen bedrijf gevinificeerd en gebotteld. 60% van de wijn wordt geëxporteerd naar landen in Noord Europa, 40% blijft binnen Frankrijk waarvan het grootste deel direct, via de aan het bedrijf verbonden boetiek, aan particulieren wordt verkocht.

Druivenrassen:
Sauvignon 100%.

Wijnbereiding:
Deze droge witte wijn wordt gemaakt van 1 druivensoort en wordt daarmee ook wel aangeduid als een “Cépagewijn”. Gedurende de vinificatie wordt het bezinksel dat hierbij ontstaat continu gemengd door middel van een roermechanisme. Hierdoor ontstaat een intensief contact met de jonge wijn en wordt een maximaal aroma en een optimale smaak verkregen

Bewaarpotentieel:
1 tot 2 jaar.

Proefnotities:
Deze sterk aromatische, fruitige, helder witte wijn heeft een plezierige balans tussen het droge karakter en de natuurlijke suikers. Hierdoor ontstaat een verfijnde frisse smaak van blank zomerfruit aangevuld met een vol aroma van bloemen. De afdronk heeft vitaliteit en opnieuw veel blank fruit aangevuld met tonen van citrusfruit.

Schenktemperatuur:
9 tot 11 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Aperitief, zeebanket, diverse (geiten)kazen.

Afname 1-11 flessen: €4,89 (inclusief btw: €5,92)
Afname 12 flessen of meer: €4,49 (inc btw: €5,43)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!