Wijnbeschrijving - Proefnotities

48. Bertrand-Bergé Cuveé Le Méconnu 2012
  Vorige pagina       Pagina Printen  
Klik hier voor extra informatie

48. Rood Cuvée 2008
Domaine Betrand-Bergé
″Le Méconnu″ Torgan

Regio en de bodem:
De wijngaarden van Domaine Bertrand-Bergé beslaan 35 hectare kalkhoudende kleigrond, met een hoge concentratie ronde kiezels. De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden bedraagt maar liefst 30 jaar. Het gevolg van deze hoge gemiddelde leeftijd is dat de stokken op natuurlijke wijze al een beperkte opbrengst kennen, die daardoor een hoge concentratie kent. De druivenrassen die men verbouwt zijn: Grenache noir 35%, Garignan 40%, Syrah 22%, Merlot 2% en Cabernet Sauvignon 1%. Vooral de Carignan is in de Fitou wijnen de basis voor een zeer mooie expressieve rode wijnen. In dit ruim 100 jaar oude familiebedrijf koestert men het goede van de intensieve handarbeid in de wijngaard en weet dit uitstekend te combineren met innoverende technieken tijdens de vinificatie. Zo maakt de familie Bertrand-Bergé haar gamma kwalitatief hoog aangeschreven wijnen.

Domaine Bertrand-Bergé:
In het hart van de AOC Fitou, in het dorpje Paziols, wordt al zes generaties lang het vak van wijnmaker met passie uitgevoerd.
Sinds 1993 wordt het familie- bedrijf geleid door Jérôme Bertrand die met het behalen van de kwalificatie “Coupe de coeur du Guide” in de toonaangevende Franse wijngids “Le Guide Hachette des Vins 2006” voor zijn TOP-wijn “Cuvée Jean Sirven”. Deze TOP-wijn kreeg de naam van zijn grootvader om zo diens TOP-prestaties op het gebied van wijn maken blijvend te eren.

Druivenrassen:
Dominant Grenache Noir en Carignan, aangevuld met Syrah.

Wijnbereiding:
De wijn wordt van de oogst van de wat jongere druivenstokken gemaakt. De alcoholische gisting duurt slechts 8 tot 10 dagen. Tijdens de gisting wordt dagelijks het mengsel druivensap en de most rondgepompt waardoor een intens contact met de gistende most wordt verkregen. Na beëindiging van de vinificatie wordt de jonge wijn voor enkele maanden in de Cuve opgeslagen.
Op deze wijze maakt men een volle, toegankelijke wijn met dominant de aroma’s van gerijpt rood zomer- en klein bosfruit. De
wijn wordt vervolgens op het Domaine gebotteld.

Bewaarpotentieel:
2 - 3 jaar.

Proefnotities:
De wijn heeft een diep robijn rode kleur. Een zeer fruitig aroma van rood gerijpt zomerfruit en zwart bosfruit zoals bramen, zwarte bessen en kersen. Deze jonge, volle en bovenal vitale wijn is zeer toegankelijk en dus gemaakt om jong gedronken te worden.

Schenktemperatuur:
16 tot 18 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Aperitief, gegrild en/of gekruid vlees, paté, begeleiding bij de barbecue of dagelijkse maaltijd.

Afname 1-11 flessen: €7,11 (inclusief btw: €8,60)
Afname 12 flessen of meer: €6,51 (inc btw: €7,88)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!