Wijnbeschrijving - Proefnotities

45. Ch.Rives-Blanques Cuvée LaTrilogie 2008 Hout
  Vorige pagina       Pagina Printen  

45. Cuvée La Trilogie 2009
Château Rives-Blanques
Limoux

Regio en de bodem:
De oorsprong van de mousserende wijnen ligt in Limoux. In 1531, circa 150 jaar vóór dat Dom Pérignon het procédé overbracht naar de Champagne, werd in Limoux in het Benedictijnenklooster Saint-Hilaire voor het eerst melding gemaakt van een mousserende wijn! De bodem bestaat uit een mengsel van klei en zand, op onderlagen van gletsjerstenen en mineralen die de wijnen uit Limoux haar frisheid en elegantie geven. Het klimaat en fauna hebben het karakter van de Atlantische Oceaan.

Château Rives-Blanques:
Château Rives-Blanques is een traditioneel familiebedrijf met een omvang van 30 ha., gelegen op een hoogte van 350 meter.
Onderscheidend in de regio is het bedrijf wel met haar ecologisch verantwoorde productie van mousserende en stille witte wijnen, allen van eerlijke en hoogstaande onderscheidende kwaliteit. Alle druiven voor de AOC Limoux wijnen worden met de hand geplukt, waarbij teven de opbrengst sterk wordt gereduceerd tot 35 - 45 hl/ha. Alle wijnen worden op het eigen bedrijf op traditionele wijze gevinificeerd en gebotteld.

Druivenrassen:
Chardonnay, Chenin Blanc en Mauzac.

Wijnbereiding:
Het vlaggenschip van het Château en opnieuw een veelvuldige prijswinnaar die de kwaliteit van dit Château toont. Een mooi voorbeeld van een modern gecomponeerde wijn. Het is een delicate samenstelling van de drie witte druivenrassen binnen de AOC Limoux toegestaan. De met de hand geoogste én met de hand gesorteerde druiven worden binnen 2 uur na de oogst geperst.
De gisting heeft plaats in Franse eiken houten vaten, gevolgd door 10 maanden vatlagering waarbij 8% van de eiken houten vaten ieder jaar wordt vernieuwd.
De opbrengst bedraagt 40 hl/ha.
De bodemstructuur en de hoge ligging van de wijngaarden leveren het speciale karakter van deze aromatische TOPPER.

Bewaarpotentieel:
5 - 7 jaar.

Proefnotities:
Licht briljant goud gekleurd.
Vol aroma van witte bloemen met tonen vanille, karamel en eiken.
In de smaak fluweel zacht met mooie structuur. De frisheid gedragen door tonen citrus met een zacht bittertje in de afdronk.

Schenktemperatuur:
12 - 14 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Aperitief, zeefruit, fijne visgerechten, blanke pasta’s, gevogelte, blank vlees.

Afname 1-11 flessen: €16,04 (inclusief btw: €19,41)
Afname 12 flessen of meer: €14,70 (inc btw: €17,79)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!