Wijnbeschrijving - Proefnotities

35. "Chapelle de Maillac" 2015 Cuvée Rhone
  Vorige pagina       Pagina Printen  
Klik hier voor extra informatie

35. Rood Cuvée 2010
Domaine Roger Sabon
Chapelle de Maillac
Côtes du Rhone

Regio en de bodem:
De wijngaarden van Domaine Roger Sabon voor deze Côtes du Rhone zijn gelegen op de vlaktes in het Rhonedal nabij het dorp Châteauneuf du Pape. De wijngaarden beslaan ruim 7 ha kalkhoudende kleigronden.

Domaine Roger Sabon:
De grondlegger van het Domaine, Roger Sabon, heeft niet alleen aan zijn drie zonen het bedrijf nagelaten maar tevens zijn ambitie om ieder jaar te proberen weer een betere wijn te maken. De wijngaarden zijn zeer uiteenlopend van bodemstructuur en zijn verdeeld over vlaktes in het Rhonedal, de Lirac en de Châteauneuf du Pape. Delen van deze wijngaarden bestaan uit zeer oude wijnstokken. Met als uitgangspunt de traditionele werkwijze brengt men langs de weg van intensieve handmatige bewerking van de wijngaarden en strenge selectie en reductie van de opbrengst, uitsluitend de beste druiven, volledig van de steeltjes ontdaan, in de cuves om aan de wijnbereiding deel te nemen.

Druivenrassen:
Dominant Grenache, aangevuld met Syrah en Cinsault.

Wijnbereiding:
De wijn wordt op traditionele wijze gevinificeerd. De alcoholische gisting bij 26 tot 28°C duurt 8 tot 15 dagen. Na beëindiging van de vinificatie wordt de jonge wijn voor 8 tot 10 maanden in de Cuve opgeslagen. Fluweel zachte tannines en de natuurlijke aroma’s worden gedurende deze periode goed in de jonge wijn opgenomen. De wijn wordt vervolgens op het Domaine gebotteld.

Bewaarpotentieel:
2 jaar.

Proefnotities:
De wijn heeft een diep robijn rode kleur. Het aroma van rood en zwart bosfruit opent zich direct. De zachte tannines uit de schil geven de wijn balans en structuur, terwijl de wijn zeer toegankelijk blijft en dus jong gedronken kan worden.

Schenktemperatuur:
16 tot 17 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Aperitief, gegrild en/of gekruid vlees, pasta’s, begeleiding bij de barbecue.

Afname 1-11 flessen: €6,97 (inclusief btw: €8,43)
Afname 12 flessen of meer: €6,36 (inc btw: €7,73)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!