Wijnbeschrijving - Proefnotities

30. "Cave du Razès Coleur Merlot" 2016 Cuvée
  Vorige pagina       Pagina Printen  

30. RoodCuvée Portan 2010
Cave du RAZÈ
S
Cô
tes de Prouilhe

Regio en de bodem:
De wijngaarden van “des Côtes de Prouilhe”zijn gelegen ten zuiden van de historische plaats Carcassonne, aan de voet van de Pyreneeën, 70 km van de Middellandse Zee. De wijngaarden beslaan slechts enkele honderden hectare kalkrijke kleigronden en moet dus gezien worden als een in hoofdzaak regionale georiënteerd gebied. De gemiddelde leeftijd van de rode druivenstokken is 10 jaar terwijl de witte druivenstokken een gemiddelde leeftijd van 15 jaar hebben. Het klimaat is dominant Mediterraan en ondergaat in de zomer een verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan.

Cave du RAZÈS:
Cave du RAZÈS werd in 1949 opgericht met als doel de krachten van de vele kleine wijnboertjes te bundelen. Momenteel zijn er 402 wijnbedrijven bij aangesloten en wordt het als een belangrijke producent in het zuiden van Frankrijk aangemerkt.De wijn wordt op het eigen bedrijf gevinificeerd en gebotteld.

Druivenrassen:
Merlot 50%, Cabernet Franc 20%, Cinsault, Grenache 30%.

Wijnbereiding:
Deze rode wijn wordt gemaakt van 4 druivensoorten die apart van elkaar worden gevinificeerd. Men stelt de oogst zo lang mogelijk uit om de rijping van de druiven te optimaliseren waardoor het suikergehalte hoog is. Tijdens de vinificatie wordt de temperatuur zo laag mogelijk gehouden om de aroma’s in de wijn te behouden. De wijn wordt regelmatig door de “hoed” van de most gepompt waardoor de jonge wijn intensief met de most in contact komt en een maximaal aroma en een optimale smaak wordt verkregen. Na zes maanden rijping op de “cuve” wordt de wijn gebotteld.

Bewaarpotentieel:
3 -5 jaar.

Proefnotities:
Deze rode wijn bezit enig restsuikergehalte waardoor er in de smaak een licht zoetje aanwezig is.In aroma en smaak veel klein rood gerijpt fruit aangevuld met lichte tonen van cassis.

Schenktemperatuur:
16 tot 18 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Aperitief, gegrild vlees, stevig gekruide gerechten, vlees voorgerechten met (licht) zoete dressing, rode pasta’s, romige kazen.

Afname 1-11 flessen: €5,29 (inclusief btw: €6,40)
Afname 12 flessen of meer: €4,85 (inc btw: €5,87)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!