Wijnbeschrijving - Proefnotities

25. "Daniel Crochet" 2012 Cuvée
  Vorige pagina       Pagina Printen  
Klik hier voor extra informatie

25. Rood Cuvée 2011
Domaine Daniel Crochet
Sancerre

Regio en de bodem:
De wijngaarden van Domaine Daniel Crochet zijn gelegen rond het dorp Bué circa 7 km ten Zuidwesten van het dorp Sancerre. De wijngaarden beslaan ruim 9 ha kalkmergel, tufsteen -en kleigronden. De gemiddelde leeftijd van de rode -en witte druivenstokken is 25 jaar.

Domaine Daniel Crochet:
Na het voltooien van zijn opleiding aan het ″Lycée Viticole d’Avize″ te Marne, nam Daniel Crochet met zijn vrouw het toenmalige familiebedrijf over. Indien de bodem dit toelaat, bij 70% van de wijngaarden is dit het geval, worden de graspaden tussen de druivenstokken zeer goed onderhouden. Dit gaat erosie tegen en komt de structuur van de bodem ten goede. De wijn wordt op het eigen bedrijf gevinificeerd en gebotteld. De wijnen uit de Sancerre genieten een grote bekendheid en daarmee populariteit en worden over de gehele wereld verkocht. De Sancerre beslaat echter maar 2.656 ha. en in het licht van de wereldwijde vraag dus een relatief schaars product. 80% van het volume is droge witte wijn, de overige 20% zijn rosé en rode wijnen. Deze laatste twee zijn dus echte bijzonderheden!

Druivenrassen:
Pinot Noir 100%.

Wijnbereiding:
De wijn wordt op traditionele wijze gevinificeerd. De alcoholische gisting duurt 15 tot 18 dagen. Na beëindiging van de vinificatie wordt de jonge wijn voor 8 tot 10 maanden in de Cuve opgeslagen. Langs de weg van selectie en reductie van het volume, in combinatie met goed vakmanschap wordt hier van de Pinot Noir druif een duidelijk onderscheidende rode Cuvée-wijn gemaakt die ook op het Domaine wordt gebotteld.

Bewaarpotentieel:
5 tot 10 jaar.

Proefnotities:
De wijn heeft een robijn rode kleur. Het aroma van rijp rood zomerfruit als aardbeien, frambozen en bessen opent zich na goed walsen. In de lichte, zachte smaak en de mooie afdronk, naast dit klein rood zomerfruit ook nuances van kersen. De mooie structuur van deze wijn blijkt uit de vele nuances in aroma, smaak en afdronk, allen in balans.

Schenktemperatuur:
17 tot 18 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Kalfsvlees, varkensvlees, kipgerechten, gevogelte, pasta’s en tonijn.

Afname 1-11 flessen: €10,83 (inclusief btw: €13,10)
Afname 12 flessen of meer: €9,93 (inc btw: €12,01)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!