Wijnbeschrijving - Proefnotities

16. Medoc "Ch.Bois de Roc" 2007 Cru Artisan
  Vorige pagina       Pagina Printen  

16. Rood Cru Artisan du Médoc 2002
Château Bois de Roc
Médoc

Regio en de bodem:
10 km noordelijk van St-Estèphe liggen de wijngaarden van Château Bois de Roc op de vlakke kiezelgronden aan de rivier de Gironde. De wijngaarden beslaan ca. 16 ha kiezelgronden waarop de laatrijpende Cabernet Sauvignon druif zeer diep kan wortelen. Hiermee wordt de basis gelegd voor wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit en complexiteit . De Médoc is een gebied waar alleen een wijnwetgeving voor rode wijnen van toepassing is. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken van de wijngaarden van Château Bois de Roc is 30 jaar.

Château Bois de Roc:
Colette en Philippe Cazenave bezitten met “Château Bois de Roc″ een zeer oude wijngaard in de Médoc. Deze diep gewortelde wijnstokken garanderen een grote diversiteit aan opgenomen mineralen die in een goed gestructureerde wijn onontbeerlijk zijn. De standaard vermelding van “Château Bois de Roc” in de toonaangevende Franse wijnalmanak “Guide Hachette” de eervolle vermelding hierin voor het jaar 1993 en het toekennen van de drie sterren door “le Guide Dussert-Gerbert” in 2000 zijn opnieuw een illustratie van het vakmanschap en de geboden kwaliteit in deze wijn.

Druivenrassen:
Merlot 30%,
Cabernet Sauvignon 65%, Cabernet Franc 5%.

Wijnbereiding:
De druiven van de oude stokken worden streng geselecteerd. Tijdens de eerste gisting van 24 tot 27 dagen wordt de most regelmatig door het druivensap geroerd. Hierdoor ontstaat een zeer intens contact met de most en vindt er een optimale uitwisseling van stoffen plaats hetgeen de wijn een volle structuur geeft. De Frans eikenhouten vaten zijn voor ⅓ nieuw, ⅓ is 1 jaar oud en ⅓ is twee jaar oud. De houtrijping duurt circa 12 maanden. De wijn wordt geklaard met eiwit alvorens op het Château te worden gebotteld.

Bewaarpotentieel:
3 - 5 jaar.

Proefnotities:
Deze karaktervolle robijnrode wijn, vitaal en rijk van smaak heeft een aroma van vers geplukt rood fruit. Na enige rijping aangevuld met de neus van kersen, pruimen en lichte tonen van tabak en peper. Een zeer verdienstelijke, complexe eerste kennismaking.

De smaak is uitgesproken en gul. De uitgebalanceerde structuur kent een brede, warme smaakschakering. Door rijping ingetogen tannines brengen nog extra diepte in de smaak.

Schenktemperatuur:
17 tot 18 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Wild, gebraden / gegrild rood vlees, gevogelte, diverse kazen.

Afname 1-11 flessen: €8,64 (inclusief btw: €10,45)
Afname 12 flessen of meer: €7,92 (inc btw: €9,58)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!