Wijnbeschrijving - Proefnotities

10. Château Belingard" 2015 Cuvée
  Vorige pagina       Pagina Printen  

10. Rosé Cuvée 2012
Château Bèlingard
Bergerac

Regio en de bodem:
De wijngaarden van Château Bèlingard zijn hoog gelegen op de zuidhellingen van de rivier de Dordogne, 10 km ten zuiden van de stad Bergerac, vlakbij het dorp Pomport. De wijngaarden beslaan circa 90 ha kalkrijke kleigronden met als onderliggende laag een voor de Périgord streek kenmerkende goed waterdoorlatende zachte zandsteen. De gemiddelde leeftijd van de rode druivenstokken is 30 jaar terwijl de witte druivenstokken een gemiddelde leeftijd van 35 jaar hebben.

Château Bèlingard:
Château Bèlingard werd al in 1903 genoemd in de uitgave ″Bergerac et ses vins″ met 100 vaten rode en 50 vaten witte wijn. In 1980 nam de huidige Graaf De Bosredon het bedrijf van zijn vader over. Samen met zijn vrouw streven zij er naar ieder volgend jaar een iets betere wijn te produceren. Deze ambitie plaatst Château Bèlingard stevig in de top van kwaliteitsproducenten in de regio. Alle wijnen worden op het eigen bedrijf gevinificeerd en gebotteld.

Naast een groot exportvolume is ook de Franse handel van belang. De verkoop en proeverijen op het Château zijn een aanrader en in gezelschap van de Comte de Bosredon een waar plezier!

Druivenrassen:
Cabernet Sauvignon / Cabernet Franc 70%, Merlot 30%”

Wijnbereiding:
De donker roze kleur wordt verkregen door het druivensap drie dagen lang met de gistende most in contact te houden. Na het aftappen wordt het druivensap bij een temperatuur van 16°C gevinificeerd waarbij alle suikers in alcohol worden omgezet. Aan het eind van de vinificatie wordt de wijn geklaard. Tijdens de opslag die hierop volgt wordt de wijn nog vier maal overgestoken op een andere tank waarbij het sediment achterblijft. Voorafgaand aan het bottelen wordt de wijn nog gefilterd. Alle vier druivenrassen worden tot de assemblage apart van elkaar gevinificeerd en verwerkt.

Bewaarpotentieel:
2 jaar.

Proefnotities:
Een volle, stevige rosé. Ondanks het stevige karakter heeft deze rosé een bijna overweldigende smaak van rood bosfruit in combinatie met jong zomerfruit. Een heerlijk fruitig aroma maakt het zeer toegankelijk en zeer aangenaam. De lange afdronk met een zacht bittertje geeft een ziel aan de smaakbeleving.

Schenktemperatuur:
11 tot 13 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Zeebanket, schaaldieren, salades, gerookte / gegrilde paling of zalm, pasta’s, gegrild lamsvlees eventueel met kerrie gekruid, aperiftief.

Afname 1-11 flessen: €5,39 (inclusief btw: €6,52)
Afname 12 flessen of meer: €4,94 (inc btw: €5,98)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!