Wijnbeschrijving - Proefnotities

9. "Blanche de Bosredon" 2014 houtgerijpt
  Vorige pagina       Pagina Printen  

09. Sec Blanche de Bosredon 2008
Château Bèlingard
Bergerac

Regio en de bodem:
De wijngaarden van Château Bèlingard zijn hoog gelegen op de zuidhellingen van de rivier de Dordogne, 10 km ten zuiden van de stad Bergerac, vlakbij het dorp Pomport. De wijngaarden beslaan circa 90 ha kalkrijke kleigronden met als onderliggende laag een voor de Périgord streek kenmerkende goed waterdoorlatende zachte zandsteen. De gemiddelde leeftijd van de rode druivenstokken is 30 jaar terwijl de witte druivenstokken een gemiddelde leeftijd van 35 jaar hebben.

Château Bèlingard:
Château Bèlingard werd al in 1903 genoemd in de uitgave ″Bergerac et ses vins″ met 100 vaten rode en 50 vaten witte wijn. In 1980 nam de huidige Graaf De Bosredon het bedrijf van zijn vader over. Samen met zijn vrouw streven zij er naar ieder volgend jaar een iets betere wijn te produceren. Deze ambitie plaatst Château Bèlingard stevig in de top van kwaliteitsproducenten in de regio. Alle wijnen worden op het eigen bedrijf gevinificeerd en gebotteld.

Naast een groot exportvolume is ook de Franse handel van belang. De verkoop en proeverijen op het Château zijn een aanrader en in gezelschap van de Comte de Bosredon een waar plezier!

Druivenrassen:
Sauvignon 70%, Sémillon 20%, 10% Muscadelle.

Wijnbereiding:
De vinificatie van de drie druivensoorten wordt zowel in de cuve alsook gedurende de 16 maanden houtrijping gescheiden uitgevoerd. Gedurende de vinificatie wordt het bezinksel dat hierbij ontstaat continu gemengd door middel van een roermechanisme. Hierdoor ontstaat een intensief contact met de jonge wijn en wordt een maximaal aroma en een optimale smaak verkregen

Bewaarpotentieel:
4 - 5 jaar.

Proefnotities:
Een krachtig aroma van bloemen en fruit in combinatie met de ronde tannines en de fijne nuance van vanille en houtrijping in de smaak en afdronk. Het gebruik van uitsluitend de oude wijnranken waarbij er met de hand geoogst wordt en vervolgens zeer streng geselecteerd, legt de basis voor deze prachtige droge witte wijn die na enige jaren flesrijping op zijn best is.

Schenktemperatuur:
11 tot 13 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
zeebanket, tonijn tartaar, diverse gestoofde visgerechten, kalfsvlees, gevogelte, zachte kazen.

Afname 1-11 flessen: €7,98 (inclusief btw: €9,66)
Afname 12 flessen of meer: €7,32 (inc btw: €8,85)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!