Wijnbeschrijving - Proefnotities

6. "Pavillon La Brie" 2015 Cuvée
  Vorige pagina       Pagina Printen  
Klik hier voor extra informatie

06. Moelleux Cuvée 2012
Château Pavillon De La Brie
Bergerac

Regio en de bodem:
De wijngaarden van Château La Brie zijn gelegen op de zuidhellingen van de rivier de Dordogne, 10 km ten zuiden van de stad Bergerac. De wijngaarden beslaan circa 55 ha kalkrijke kleigronden. De gemiddelde leeftijd van de rode druivenstokken is 20 jaar terwijl de witte druivenstokken een gemiddelde leeftijd van 40 jaar hebben.

Château La Brie:
Château La Brie werd in 1984 gestart als ″Lycée Viticole″, vergelijkbaar met een Hoge School voor de Wijnbouw. De wijn wordt op het eigen bedrijf gevinificeerd en gebotteld. 60% van de wijn wordt geëxporteerd naar landen in Noord Europa, 40% blijft binnen Frankrijk waarvan het grootste deel direct, via de aan het bedrijf verbonden boetiek, aan particulieren wordt verkocht.

Druivenrassen:
Sauvignon 85%, Sémillon 15%.

Wijnbereiding:
De vinificatie van de beide druivensoorten wordt gescheiden uitgevoerd. Gedurende de vinificatie wordt het bezinksel dat hierbij ontstaat continu gemengd door middel van een roermechanisme. Hierdoor ontstaat een intensief contact met de jonge wijn en wordt een maximaal aroma en een optimale smaak verkregen. Doordat de druiven later worden geoogst is het suikergehalte aanzienlijk toegenomen. Als de vinificatie wordt gestopt bevat de jonge wijn ook nog een percentage restsuiker waardoor een licht zoete smaak gecombineerd wordt met een zweem van zachte zuren in de afdronk.

Bewaarpotentieel:
3 tot 5 jaar.

Proefnotities:
Deze licht zoete witte wijn heeft een heel fijn aroma van bloemen en blank fruit als acacia en abrikoos. Dit maakt de wijn voor zeer velen makkelijk toegankelijk. Eerst het lichte zoetje in de smaak en dan in de afdronk een zweem van zachte zuren. Hiermee is het een heerlijke lichte wijn met mooie nuances

Schenktemperatuur:
10 tot 12 °C.

Wijn – Spijs combinatie:
Aperitief, fruitsalade, blauwe kazen, Oosters gekruide gerechten (Chinese en Thaise keuken).

Afname 1-11 flessen: €4,91 (inclusief btw: €5,94)
Afname 12 flessen of meer: €4,33 (inc btw: €5,24)

 
BOUCHONS - Gentiaan 2A - 1787 CM Den Helder- Tel: 0223 641 257 - Fax: 0223 691 232 - E-mail: info@bouchons.nl
Wijnen geselecteerd op smaak!